Inschrijven Voorjaarscompetitie

06 november 2022

Hallo Allemaal,

De najaarscompetitie is nog maar net geëindigd maar de  voorbereiding voor de voorjaarscompetitie 2023 is al weer in volle gang. Met ingang van nu kan iedereen zich weer inschrijven voor de voorjaarscompetitie. Inschrijvingen kan tot uiterlijk 01 januari 2023 via [email protected] Er is dus nog even tijd maar voor je weet is het zover.

Het competitie aanbod is net als andere jaren zeer divers. Er kan voor een competitie worden ingeschreven op iedere dag van de week. Bij onze vereniging wordt er hoofdzakelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag gespeeld maar andere dagen zijn dus ook mogelijk. Hoewel inschrijven meestal per team gebeurd kan iedereen mee doen aan de competitie. Dus ook nieuwe leden. Heb je geen team maar wil je toch graag competitie spelen laat ons dit dan weten, we gaan dan kijken of een team kan worden samen gesteld. Wil je meer informatie over de competitie neem dan contact met ons op.

Een overzicht met het aanbod van alle mogelijke competities is als bijlage bijgevoegd in dit bericht. Ook een inschrijfformulier is bijgevoegd.

Zaterdag competitie
Net als andere jaren telt de competitie op de zaterdag 7 speeldagen. De eerste speeldag zal zijn 08 april. De competitie eindigt op 03 juni. Tussendoor zijn er (o.a. vanwege de mei vakantie) 2 vrije weekenden. Een totaal overzicht van de speeldata is als bijlage toegevoegd.

Vrijdagavond competitie
Net als vorig seizoen wordt op de vrijdag om de week gespeeld en zijn er in totaal 5 speeldagen. Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

• Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 31 maart; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 7 april. Voor een totaal overzicht zie bijlage speeldagen kalender.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen).

Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen.

8&9 competitie
Speciaal voor beginners is er de mogelijkheid om mee te doen aan de 8&9 competitie. In deze competitie wordt gespeeld tegen spelers van andere verenigingen die ook nog maar net zijn begonnen. Ideaal dus voor de startende competitie speler. In de 8&9 competitie spelen dames en heren door elkaar. Het kan dus voor komen dat 2 dames tegen 2 heren spelen. In deze competitie worden per speeldag 2 wedstrijden gespeeld. Voor een team zijn maar 3 spelers nodig. De 8&9 competitie kan gespeeld worden op de donderdag- en vrijdagavond. Op de donderdag avond telt de competitie 7 speeldagen, op de vrijdagavond telt de competitie 5 speeldagen (zie hierboven onder vrijdagavond).

Heb je nog vragen schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

met vriendelijke groeten,

Joyce Zonneveld Piek
Rob Sluiter
VCL LTC Hoogvliet