In de spotlight: LTC Hoogvliet

06 mei 2018

Wist u dat de meest ultieme vorm van tennis spelen plaatsvindt op gemalen baksteen? Genaamd gravel! Wist u dat u bij veel verenigingen niet meer op gravel kunt spelen omdat zij zijn overgestapt naar andere soorten ondergrond, zoals smashcourt? Bij LTC Hoogvliet zal gravel altijd blijven, het is goed voor de kniegewrichten, heerlijk glijden naar de bal, rode sokken na de wedstrijd en dé basis om goed te leren tennissen.

Graag stellen wij ons voor. Wij zijn tennisvereniging LTC Hoogvliet, prachtig en rustig gelegen in het Ruigeplaatbos langs de Oude Maas in Hoogvliet. Wij zijn dus één van de laatste verenigingen die nog op de ultieme ondergrond van gravel spelen en dat zullen wij altijd blijven doen.

Open Bruggen Toernooi
Jaarlijks staat ons Open Bruggen Toernooi in week 30 (eind juli) gepland. Dit toernooi is iedere editie ‘uitverkocht’ en niet in de laatste plaats vanwege onze (off-court) activiteiten in die week, de uitstekende keuken en uiteraard onze gravelbanen. Wij stellen dan ook alles in het werk om tennissers én toeschouwers een goed toernooi te bieden. De eerste tien inschrijvingen ontvangen van ons een warme maaltijd en voor iedere deelnemer is er altijd een kleine attentie. Variërend van een tennishanddoek tot een tennisgrip.

Zoals ik al vermeldde hebben wij in de toernooiweek diverse activiteiten en die zijn niet allemaal tennis-gerelateerd. Wij vinden dat de toeschouwers ook vertier en vermaak verdienen naast de baan. Een greep uit onze off-court activiteiten van de afgelopen jaren: Europees kampioen tafelgoochelen, ballonnenclown, wijnproeverij, live muziek, buitenbar, sneltekenaar, modeshow van lokale damesboetiek, sportmasseur, workshop Salsa dansen met de Nederlands kampioenen en schoonheidsbehandelingen. Onze keukenploeg is zeer ervaren en serveert per avond ongeveer 120 warme maaltijden uit. Soms worden zij ook bijgestaan door een chefkok van restaurant uit de omgeving.

Als Amsterdammer in Hoogvliet
Een anekdote over een deelnemer uit Amsterdam. Wij mochten een deelnemer uit Amsterdam op ons park ontvangen. Bij de controle van de inschrijvingen was ons dit uiteraard opgevallen, maar het gebeurd wel vaker dat we deelnemers van verre ontvangen, omdat zij dan bijvoorbeeld in de regio op vakantie zijn. Deze keer lag dit anders. Kennelijk ligt in de buurt van Amsterdam ook een plaatsje Hoogvliet en de deelnemer was in veronderstelling dat hij daar had ingeschreven. Bij het instellen van zijn tomtom bleek het Groothoefblad 13 te Hoogvliet iets verder rijden te zijn dan verwacht. Echter sportief als de deelnemer was, belde niet af maar hij heeft in het voorweekend 2 wedstrijden gespeeld in de herenenkel. Ook mocht hij regelmatig applaus ontvangen als hij een mooi punt maakte tegen een lid van onze vereniging. Zo zijn wij dan ook weer, sportief en waarderen goed tennis, ook al komt de tennisser uit Amsterdam.

Onze activiteiten
Uiteraard is ons open toernooi niet de enige activiteit wat wij organiseren. Wij hebben onder andere een actieve jeugdcommissie die kosten noch moeite besparen om kinderen kennis te laten maken met tennis. Er worden toernooitjes voor de kids georganiseerd, maar ook wordt Sinterklaas verwelkomd en Halloween gevierd. Een BBQ als afsluiting is meer regel dan uitzondering. Wij werken samen met tennisschool Lisette Boekholt. Zij is vooral goed met jeugd, maar verzorgt ook net zo makkelijk bijvoorbeeld gerichte teamtrainingen om de tactiek bij te schaven.

Een andere greep uit onze activiteiten: diverse competities, ouder-kind toernooi, Old Men & Old Lady toernooi en snerttoernooi. Afijn, er wordt veel georganiseerd en op iedere maandag is er het zogenaamde ‘rackettrekken’, hier wordt niet met vaste koppels gespeeld, maar ad random speel je met een andere partner. Erg leuke avonden welke zeer in trek zijn bij nieuwe en bestaande leden, want  hier doe je vooral nieuwe contacten op.

Mocht dit artikel je geïnspireerd hebben om eens een kijkje te nemen op ons park of zelfs lid te worden. Je bent meer dan van harte welkom aan het Groothoefblad 13 te Hoogvliet.
Op onze website en Facebookpagina vind je informatie en mailen kan natuurlijk ook naar [email protected].

Met vriendelijke groet namens alle leden van LTC Hoogvliet,
René Zoetekouw